Kasar specijaliteti

Domaći Carpaccio od palamide u umaku od kapara i motara

File svježe palamide izrežemo na fetice debljine 2 milimetra. Položimo je u svježe iscijeđen sok limuna i držimo 10 minuta. Posolimo, popaprimo i pouljimo maslinovim uljem te začinimo kaparama i motrom. Serviramo na ohlađeni pjat sa rikulom.
Normativ (4 osobe):
Palamida svjeza 40 dag
Limunov sok 1,5 dl
Ulje maslinovo 0,5 dl
Kapare 20 kom
Motar (prstohvat) 1 kom
Petrusin (prstohvat) 1 kom

Sol
Papar

Preporuča se: “Malvazija Kozlović”, Momjan, Istarsko vinogorje.

Pogača Kasar

Zamijesi se tijesto od brašna, mlake vode, soli i maslinovog ulja. Ostavi se da uskisne na sobnoj temperaturi oko 40 minuta. Potom se više puta premijesi te se stavi peći na 200 stupnjeva, 1 sat. Pogača Kasar pečena je u krušnoj peći na drva.
Normativ:
Brašno 2kg
Voda 1,3l
Sol 5dag
Maslinovo ulje 0,5dl

Steak Zubaca na gradelama

Posoljenu i pouljenu fetu Zubaca pečemo na otvorenoj vatri na drva 10 minuta sa svake strane. Dok se peče mažemo maslinovim uljem. Serviramo uz domaću pogaču i izbor sezonskog povrća. U restoranu Kasar nudimo dnevni izbor svježe ribe uz prezentaciju.
Normativ (4 osobe):
Zubatac 1 kg
Maslinovo ulje 2 dl
Sol
Papar
Tikvice 40 dag
Blitva 40 dag
Krumpir 30 dag

Petrusin (prstohvat) 1 kom
Preporuča se: “Graševina Krauthaker”, Kutjevo